Het Artsen Collectief

Het Artsen Collectief

Het Artsen Collectief bestaat uit een groeiende groep medici (artsen, medisch specialisten) en medisch professionals. Een groep met verschillende achtergrond met een gezamenlijk doel, namelijk het initiëren van en bijdragen aan een open dialoog over onze gezondheid en het zorgbeleid van de overheid. Wij zijn artsen, zorgverleners, ondernemers. En ook burgers. En bovenal: mensen. Vanuit onze diverse rollen en (professionele) functies hebben wij zorgen, kritische vragen en kanttekeningen over het huidige coronabeleid.

Om de dialoog op gang te brengen en te blijven stimuleren delen we informatie op basis van wetenschappelijk onderbouwde inzichten waarvan de bronnen te controleren zijn. Er zijn diverse werkgroepen dagelijks actief met het schrijven van artikelen en wetenschappelijke publicaties, en het maken van bijvoorbeeld podcasts en films. Deze worden op onze site gepubliceerd bij nieuws en onderbouwing, maar ook verspreid via social media (fijn als je ze wilt delen).

De maat is vol. Het moment is nu aangebroken dat de verschillende beroepsgroepen in de zorg de handen ineenslaan. Dit is het moment om de zorg grondig te hervormen en daarbij de mensen die direct rondom onze patiënten staan een sleutelrol te geven.

Nieuws